Zoek

Nieuwe voorzitter KAV Dendermonde toont ambitie

Bert Lambrecht

Bert Lambrecht

KAV Dendermonde duidde vorige maand Dendermondenaar Bert Lambrecht aan als voorzitter. De uittredende voorzitter, Dany Dewaelhens, blijft aan boord van de club.

“De oudste sportvereniging uit Dendermonde bestaat 106 jaar. Daar hebben heel wat mensen toe bijgedragen”, meldt Patrick De Kinder, communicatieverantwoordelijke van KAV Dendermonde. “15 jaar terug stond de club immers op de rand van faillissement en vandaag kunnen we zeggen dat de club financieel gezond is en dat de ploeg wederom in eerste provinciale voetbalt. Dit prachtig resultaat was het ideale afscheidsmoment voor een aantal mensen, die de fakkel nu doorgeven aan anderen.”

KAV Dendermonde heeft ambitieuze plannen

Dendermondenaar Bert Lambrecht is een jonge dertiger, bedrijfsleider, ex-speler van de club én ambitieus.

Patrick De Kinder: “Er komt een herstructurering van de clubwerking, een nieuw sponsorsysteem, grote infrastructuuraanpassingen en de opstart van een nieuwe jeugdwerking. Ook op sportief vlak is er gekozen voor een andere werkwijze.”

Ook trainer Jan Straetman zet zijn schouders onder het vernieuwingsproject. “Dit zal wel énige seizoenen tijd vragen uiteraard en hopelijk kan iedereen het nodige geduld opbrengen. Het huidige bestuur was zelf vragende partij voor meer verjonging en de komst van Bert Lambrecht zal leiden tot nog meer bijkomende nieuwe jonge en bekwame krachten bij KAVD”, aldus Patrick De Kinder.

“Mijn droom is kampioen worden”

“Wat KAVD heeft laten zien de laatste jaren, met de beperkte middelen die vandaag aanwezig zijn, is een half mirakel. Ik zie nu een wit canvas, een club dat financieel gezond is met de nodige ambitie en honger naar verjonging, innovatie en structuur. Daar krijg ik de vrijheid voor om dat samen met het bestuur te organiseren”, aldus Bert Lambrecht op de website van de club. “Als we ons elke dag focussen op progressie en kwaliteitsbewaking dan is succes een logisch gevolg. Mijn droom is als voorzitter kampioen te worden maar dat is iets dat de spelers moeten doen en dat heb ik niet in de hand. De andere zaken gaan we plannen en uitvoeren.”

(Foto: kavd.be)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van