Zoek

Mariatroon wil ouderenzorg in Sint-Gillis garanderen

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

De stad Dendermonde voert verkennende gesprekken met De Broeders van Liefde, uitbaters van het woonzorgcentrum Mariatroon in de Brusselsestraat, over de toekomst van de site Hof ter Boonwijk. Voor de rusthuisbedden die na de fusie van de woonzorgcentra Hof ter Boonwijk en Sint-Vincentius niet meer uitgebaat worden door het OCMW wil de stad namelijk een partner zoeken. “Het is belangrijk om een kwalitatief aanbod voor onze ouderen te realiseren. Ook in Sint-Gillis is de verankering van een sterk en uitgebouwd zorgaanbod nodig”, laat schepen van sociale zaken Tomas Roggeman weten. “Woonzorgcentrum Mariatroon heeft er eveneens alle belang bij dat het aanbieden van ouderenzorg op de site van Hof ter Boonwijk verder kan gegarandeerd blijven. Beide, vlakbij elkaar gelegen, voorzieningen kunnen intenser of zelfs integraal samenwerken. Het aanbod in ter Boonwijk kan deels identiek, deels complementair of aanvullend zijn bij dat van Mariatroon. Hierdoor kunnen we een nog vollediger pallet aan zorg- en dienstverlening ontwikkelen.” zegt algemeen directeur Johan Vermoesen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van