Zoek

“Voor wie er ooit van gedroomd heeft in een musical te spelen”

Lana Van den Brulle

Lana Van den Brulle organiseert al drie jaar met succes musical- en creakampen voor kinderen. Vorige maand stampte ze ook een musicalopleiding uit de grond én volgende maand plant ze audities voor een eigen musical. Om alles in goede banen te leiden, richtte ze samen met vrienden de vzw Musicalalalalala op.

“Mijn zoontje is een grote musicalfan”, steekt Lana Van den Brulle van wal. “Hij is ook gek van musical-kampen, maar omdat die in de regio niet worden georganiseerd ontstond het idee om dat zelf te doen. Ik heb een muziek- en theaterachtergrond en een drietal jaar geleden zijn we dan gestart met het organiseren van musical- en creakampen tijdens de paas- en zomervakantie.”

Combinatie van dans, zang en crea

Het is de combinatie van dans, zang en creatieve activiteiten die de kampen succesvol maken. “Het zorgt ervoor dat kinderen die aanvankelijk minder graag op een podium of in de kijker staan via het creatieve luik toch de kans krijgen open te bloeien”, legt mede-organisator Peggy Peersman uit.

“De interesse voor de kampen is zo groot dat we zijn gaan denken aan het uitbreiden van onze activiteiten”, legt Lana uit. “In september zijn we gestart met een jaaropleiding musical voor kinderen en volwassenen. De lessen vinden plaats op dinsdagavond en worden gegeven door drie leerkrachten die instaan voor drama, dans en zang.”

Jaaropleiding musical

Naast de kampen en de jaaropleiding neemt de kersverse vereniging Musicalalalalala ook het initiatief om een eigen musical te produceren. “Het is voor dit specifieke project dat we op 9 en 10 november audities organiseren”, licht Lana toe. “We doen graag een oproep aan iedereen die er ooit van gedroomd heeft om aan een musical deel te nemen. Je hoeft niet noodzakelijk in de drie disciplines – zang, dans en drama – uit te blinken. We gaan ervan uit dat deelnemers ook gaandeweg in hun rol zullen groeien. Ik ben bovendien ook nog volop aan het schrijven en dus bestaat nog de mogelijkheid om het verhaal dichterbij de deelnemers te brengen door bepaalde zaken te herschrijven of anders aan te pakken.”

De repetities voor de musical starten in januari. De voorstellingen vindt plaats op 6 en 7 juni in cultuurcentrum Belgica. Wil je graag meer informatie of je meteen al inschrijven voor de audities voor de musical van vzw Musicalalalalala stuur dan een e-mail naar musicalalalalala@hotmail.com.

Meer info: www.musicalalalalala.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van