Zoek

Koffiebranders Carlo en Bo pakken uit met exclusieve Ros Beiaard-koffie

Carlos Koffie

Baasrode – Het familiebedrijf Carlos Koffie in Baasrode bestaat exact 25 jaar en die feestelijke gelegenheid grijpen Carlo en Bo Lijnneel aan om hun unieke Ros Beiaard-koffie te presenteren.

Carlo Lijnneel is van opleiding bio-technicus. Hij belandde al vrij snel in de koffiesector en werkte voor onder meer Douwe Egberts en Melitta. Hij raakte gepassioneerd en ging vervolgens op een ambachtelijke wijze zelf koffie branden. “We gingen bij bevriende koffiebranders in Wallonnië de koffie branden en reden daarna naar huis om in het tuinhuis de koffie te verpakken”, herinnert Carlo zich. Sinds enige tijd is ook dochter Bo actief in de zaak.

Respect voor de natuur

Nog voor het bovenaan op de internationale agenda kwam te staan, was voor Carlos Koffie duurzaamheid en respect voor het natuur al een belangrijk punt. Zo is Carlos Koffie ook aangesloten bij de Rainforest Alliance. “Dit betekent heel veel voor ons”, vertelt Carlo. “We respecteren de teler van de koffiebonen en de natuur. De normen en de controles zijn streng, maar het is het meer dan waard. We maken ook al jarenlang gebruik van houten roerstokjes in de plaats van plastiek lepeltjes. Ook onze verpakkingen en bekers zijn biologisch afbreekbaar.”

Carlo en Bo zijn ook fan van zogenaamde second life koffiemachines. Het gaat om afgedankte, oude koffiebranders en -molens die grondig worden gereviseerd zodat ze opnieuw ingezet kunnen worden.

Innovaties

Carlos Koffie houdt ook graag de vinger aan de pols als het gaat om innovaties. Het distribueert als enige in ons land een toestel dat een gepersonaliseerde melkschuimlaag op een vers kopje koffie kan ‘printen’. Een andere innovatie die Carlos Koffie een warm hart toedraagt is de smart steam foamer ‘Perfect Moose’. Dit toestel werd ontwikkeld door het Dendermondse bedrijf Schuilenburg en stoomt onder meer melk tot perfectie.

Ros Beiaard-koffie

De Ros Beiaard-koffie die op de ‘Internationale Dag van de Koffie’ door Carlo en Bo werd gepresenteerd bestaat uit een mix van vijf koffiesoorten die speciaal werden geselecteerd. De koffie is verkrijgbaar bij Bakkerij Benth en Aveve (Sint Gillis), Hair Pluss en Tunnel Car-Wash (Dendermonde), Carrefour Express (Oudegem) en Tarra Verpakkingsvrij (Buggenhout). Of je kan bestellen via de webshop.

Meer info: carloskoffie.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van