Zoeken

Samen voor warmer, voor minder alleen (column)

Liz is More

Door Liz Corthals

December. De dagen worden korter en donker. De mensen stiller. Traditiegetrouw vindt in deze periode de ‘Warmste Week’ plaats, met als doel de kas van menig goed doel te spijzen en mensenharten te verwarmen. Het is een sociaal gebeuren waarbij iedereen elkaar de hand reikt en empathie het voortouw neemt.

Dit jaar wou ik zelf ook mijn steentje bijdragen. Een steentje voor Kom op tegen Kanker. Omdat kanker alle mensen treft. Niet enkel fysiek, maar emotioneel raakt het iedereen. Sinds een jaar deel ik dagelijks, in de vorm van gedichten, mijn gevoel met de wereld. Kleine, grootste dingen waarin mensen zich herkennen. Eenvoudig, zodat het toegankelijk is voor iedereen en het mensen kan verbinden. In dit kader schreef ik #hetwarmstegedicht en liet het op posterformaat drukken. Warme woorden om terug meer liefs en zoets in het straatbeeld te krijgen, om mensen dichter bij elkaar te brengen.

#hetwarmstegedicht wordt verkocht aan 10 euro. Voor een bedrag van 100 euro kom ik het gedicht ook met krijtstift op jouw raam tekenen. De opbrengst van de posters en raamtekeningen gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

Samen voor warmer, voor minder alleen.

De poster is verkrijgbaar bij Schoenen Moernaut (Sint-Gillis), Bakkerij Willems (Sint-Gillis), Vero Beauté (Sint-Gillis), Stefan Van Borm (Dendermonde) en Schoonheidssalon Rita (Lebbeke).

Meer info: www.facebook.com/lizismoreyouaremore

het warmste gedicht

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van