Zoek

Ook tuin Huis Van Winckel in eer hersteld

cc belgica

De geplande renovatie van Huis Van Winckel is opnieuw iets concreter. Het stadsbestuur praat op dit ogenblik met de uitbaters van het cultuurcafé. Het gaat daarbij over de “maximale verderzetting” van de werking van het café tijdens de werken. “Zowel binnen als buiten”, aldus de stad. “Ook de tuin, die eveneens beschermd erfgoed is, zal bij deze renovatie in eer hersteld worden.” Dat laatste is wellicht de reden waarom de stad ook de overeenkomst met de uitbater wil herbekijken.

Het was Open Vld die hierover eerder berichtte. “Uit onderschept mailverkeer blijkt – en we citeren – dat “het gebruik van de volledige tuinoppervlakte ingeperkt” dient te worden en dat “het activiteitenritme en –aard en de permanente inname tijdens de zomer niet meer als onderdeel van de concessie zal worden weerhouden. De huidige werkwijze in de tuin is te belastend zowel voor de aanplantingen als voor de omwonenden. We denken eerder aan occasioneel gebruik”. Deze meerderheid is werkelijk de voeling met de Dendermondenaar én het Noorden kwijt”, meldde Laurens Hofman (Open Vld). “Het Dendermondse uitgaansgebeuren was al comateus. Het wordt hiermee morsdood gemaakt!”

De werken in en rond Huis Van Winckel zullen anderhalf jaar duren. In een tweede fase vinden verbouwingswerken aan cultuurcentrum Belgica plaats.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van