Zoek

Meer dan miljoen euro voor studiewerk nieuw administratief centrum

administratief centrum dendermonde

De stad Dendermonde heeft grote bouwplannen. Het bestuur wil op de plaats van het huidige administratief centrum een nieuwbouw zetten.

“Als lokaal bestuur beseffen we dat de verwachtingen van burgers op veel vlakken toenemen. We moeten een antwoord bieden op tal van boeiende uitdagingen. Onze inwoners verdienen het om verwelkomd te worden in een moderne infrastructuur, waar ze graag komen en goed geïnformeerd worden”, meldt schepen Leen Dierick.

De komende jaren neemt het stadsbestuur daarom ook zijn organisatiestructuur en dienstverlening onder het vergrootglas. “Een moderne, hedendaagse, efficiënte en klantvriendelijke organisatie waarbij snelle en correcte dienstverlening centraal staat, blijft het uitgangspunt vormen”, aldus Leen Dierick. In deze visie past ook een nieuw administratief centrum.

Verouderd administratief centrum

Volgens schepen Dierick is het huidige administratief centrum “sterk verouderd”. Renoveren is voor het bestuur echter geen optie.

Leen Dierick: “Kiezen voor renovatie zou betekenen dat we blijven vasthangen aan de oude rigide structuur en fundamenten. De implementatie van een nieuwe visie op de dienstverlening, duurzaamheid en comfort, zowel voor de burger als voor de medewerkers is daardoor niet mogelijk. Daarom werd er beslist om een nieuw Administratief Centrum te bouwen.”

De nieuwe accommodatie komt op de plaats van het huidige gebouw. “De locatie is immers uitstekend geschikt om ook in de toekomst het kloppend hart van onze dienstverlening te zijn. Het is goed bereikbaar voor allen langs 2 kanten, centraal gelegen in onze staden vlakbij andere openbare gebouwen”, licht Dierick toe.

Het doel is om in 2025 de eerste steen van het nieuwe centrum te leggen. Voor het studiewerk voorziet de stad een budget van 1.300.000 euro.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van