Stad koopt 130 ondergrondse parkeerplaatsen

0

De stad koopt 130 ondergrondse autoparkeerplaats aan op de Oude Vest. Het sloot daarvoor een overeenkomst met de ontwikkelaar van het bouwproject Hof van Saeys. Dit residentieel project komt op de plaats van de vroegere Abdijschool.

Het bestuur krijgt door de aankoop de mogelijkheid om “bovengrondse autoparkeerplaatsen” te schrappen. Op die manier wil het de herinrichting van de Oude Vest (letterlijk) meer ruimte geven. “Dit project op de site van de voormalige Abdijschool zal mee het kernwinkelhart nieuw leven inblazen”, aldus het bestuur nog.


“Deze overeenkomst is de bevestiging van de constructieve samenwerking met het lokaal bestuur tijdens de afgelopen maanden”, aldus Lies De Smedt, woordvoerder van projectontwikkelaar Uplace. “We zijn bijzonder enthousiast om mee te werken aan #project9200. Dendermonde met een nieuwe look op de kaart zet als een moderne, duurzame en leefbare stad.” 

Hof van Saeys komt op de plaats van de vroegere Abdijschool. De afbraakwerken starten wellicht in februari.