Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Vier Heemskinderen officieel aangesteld tijdens nieuwjaarsreceptie

Vier Heemskinderen officieel aangesteld in Dendermonde

De druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie van de stad vandaag stond volledig in het teken van het Ros Beiaard. Het hoogtepunt was de officiële aanstelling van de Vier Heemskinderen. De broers Lander, Stan, Wout en Maarten Cassiman werden door een tiental Pijnders over de Grote Markt gedragen. Op het podium overhandigden de broers Van Damme hun zwaard officieel aan de nieuwe Vier Heemskinderen.

Net voor het evenement op de Grote Markt tekenden de Vier Heemskinderen in het stadhuis een oorkonde waarmee hun aanstelling officieel werd bekrachtigd. Ook werden tijdens deze plechtigheid de Heemskinderen van 2010 – Maarten, Michiel, Dieter en Niels Van Damme – opgenomen in het Genootschap van de Vier Heemskinderen.

Ze ontvingen elk een oorkonde uit handen van de Emiel Leybaert, zelf één van de Heemskinderen in 1958. De ceremonie werd afgesloten met een groepsofoto van alle aanwezige Heemskinderen. Het aftellen naar 24 mei is al een tijdje bezig, maar nu komt de Ros Beiaardommegang wel heel dichtbij.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van