Lize Spit op bezoek bij Dendermondse leerlingen

0

Lize Spit bracht de vijfdejaars van het GO! Atheneum Dendermonde een bezoek. De succesauteur slaagde erin de leerlingen uitermate te boeien met haar bevlogen uiteenzetting over het schrijfproces van haar boek “Het Smelt”. Daarna overdonderden de leerlingen haar dan ook met vragen.

Sofia De Geest, leerkracht Nederlands, vertelt: “Het is echt een meerwaarde een auteur op school uit te nodigen. Door een lezing krijgen de leerlingen een andere blik op het boek en op het schrijverschap. Lize Spit wist de jongeren goed aan te spreken en het was fijn dat er zoveel vragen kwamen.”


Uiteraard was er ook tijd voor een signeersessie. Hierdoor hebben de leerlingen nu thuis een boek liggen met een persoonlijk woordje van de auteur.

“Altijd fijn om later eens terug te blikken op het vijfde jaar. Een les van een goede gastspreker blijft langer bij”, aldus Sofia De Geest.