Hof van Saeys in Dendermonde krijgt concreet vorm (beelden)

hof van saeys dendermonde

hof van saeys in dendermonde
Hof van Saeys bekeken vanuit de Dijkstraat.

hof van saeys dendermonde
Hof van Saeys zoals het er vanop de Oude Vest zal uitzien.

De afbraak van de vroegere Abdijschool start op maandag 3 februari. “De aannemer zal eerst de toegangsweg tussen de twee speelplaatsen, in het midden van de site, verbreden. Zo komt er voldoende ruimte vrij voor het plaatsen van het werkmateriaal”, vertelt Lies De Smedt, woordvoerder Uplace.

“Tijdens de hele maand februari zal Cosmo de gebouwen ontmantelen. Dat wil zeggen dat alle ramen, maar ook onbruikbare meubels, roofings enzovoort uit het gebouw gehaald worden, tot zo goed als enkel het beton overblijft. Deze activiteiten zullen weinig hinder met zich meebrengen.”

Er wordt meer geluidshinder verwacht in maart bij de effectieve afbraak van de Abdijschool. “Het werfverkeer, met onder meer de afvoer van het sloopmateriaal, zal via de Oude Vest verlopen. In samenspraak met de aannemer proberen we de hinder zoveel mogelijk te beperken”, aldus Lies De Smedt.

Met deze timing zorgt Uplace ervoor dat de volledige afbraak rond is in de eerste helft van mei. “Ook wij maken ons op voor de doortocht van het Ros Beiaard, tegen dan zal de werf opgeruimd en afgeschermd zijn, in afwachting van de volgende bouwfase.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement