Jong Sint-Gillis brengt dames-elftal op de been

jong sint-gillis start met vrouwenvoetbal

Jong Sint-Gillis, de Dendermondse voetbalclub, brengt volgend jaar ook een dames-elftal in competitie. De damesploeg wordt het eerste senioren-elftal van de club, die drie jaar geleden werd opgericht.

“De voorbije maanden kwamen een aantal dames met het voorstel om een damesploeg op te richten binnen Jong Sint-Gillis”, vertelt woordvoerder Bart Van Belle. “Binnen het bestuur werd vorige week groen licht gegeven voor de oprichting de damesploeg. Onze club zal aantreden in derde provinciale. De thuismatchen vindt plaats op zaterdagavond op het kunstgrasterrein aan de sporthal van Sint-Gillis.”

Bart Van Belle: “Hoewel de focus binnen Jong Sint-Gillis tot dusver uitsluitend lag op de jeugdopleiding, past de oprichting van een vrouwenelftal perfect in de visie van de club. Door de oprichting van een damesploeg bieden we het tiental meisjes die nu al in onze jeugd actief zijn ook de kans om later verder bij onze club te blijven voetballen.”

“Jong Sint-Gillis verwacht dat de komende seizoenen steeds meer meisjes de weg naar het voetbal vinden. Vrouwenvoetbal was de voorbije jaren de snelst groeiende sport in Vlaanderen. De mooie prestaties van onze Red Flames zijn daar uiteraard niet vreemd aan”, aldus Bart Van Belle.

Dames en meisjes die geïnteresseerd zijn om volgend seizoen bij Jong Sint-Gillis te spelen, kunnen nog steeds terecht bij de club.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement