Marvel-artiest uit Hollywood zet het Ros Beiaard op papier

peter goossens brengt ros beiaard tekening uit

Peter Goossens, expat en Dendermondenaar, en de bekende illustrator John Zeleznik, bekend van zijn werk voor Disney en Marvel, brengen samen een unieke tekening van het Ros Beiaard uit. Het initiatief komt er naar aanleiding van de Ros Beiaardommegang dit jaar.

Hollywood, een paar jaar geleden. Dendermondenaar Peter Goossens is al geruime tijd aan het werk in Los Angeles. Hij ontmoet er tijdens een project de bekende illustrator John Zeleznik die onder andere voor Disney en Marvel werkt.

Tussen pot en pint vertelt Peter over de roemrijke legende van het Ros Beiaard. Hoe deze verder leeft van generatie op generatie in zijn geboortestad Dendermonde. Hij vertelt John ook dat hij al van op jonge leeftijd een levendige verbeelding heeft van hoe dat Ros Beiaard er zou uitgezien hebben. Maar dat hij, spijtig genoeg, niet zelf het tekentalent bezit om deze “fantasie” op papier te zetten.

Ros Beiaard, The Legend

John raakt gefascineerd door het verhaal. Hij zegt dat hij Peters jeugdige verbeelding van het Ros Beiaard graag zou willen omzetten in een unieke illustratie. Peter vindt dat een fantastisch idee! In de vele ontmoetingen die daarop volgen vertelt hij John geregeld over de heroïsche verhalen van het Ros Beiaard. Hij heeft het ook over de Vier Heemskinderen, over het dragen van het Ros door de stoere pijnders en natuurlijk over de tienjaarlijkse ommegang in zijn geboortestad Dendermonde. Vele sessies later is het werk klaar! “Ros Beiaard,The Legend” by John Zeleznik.

Slechts beperkte oplage beschikbaar

Toen in december 2019 het schilderij klaar was, toonde Peter het resultaat aan vrienden en familie in het verre Dendermonde. Onmiddellijk daarna kwam de vraag of zij hiervan een print konden bekomen. Peter ging terug naar John Zeleznik en verkreeg de rechten van de artiest om een beperkte oplage van genummerde prints op de markt te brengen, zodat meer stadsgenoten van deze illustratie zouden kunnen genieten.

De print (50 x 70cm) toont de vier heldhaftige Aymon broers op de rug van een trots Ros Beiaard met als achtergrond de Dender en de oude binnenstad met het stadhuis. In het schilderij wordt er ook een speciale hommage gemaakt aan de originele Gilde der Vrije Pijnders, de fiere dragers van het Ros Beiaard, die oorspronkelijk onder meer belast waren met het laden en lossen van de schepen. Deze “First Edition” print is beperkt in oplage (max 250 en genummerd) en komt met een gesigneerd certificaat van de artiest.

De print kost 79 euro en kan je bestellen via www.rosbeiaardthelegend.com. De bestelde prints kunnen vanaf 15 april afgehaald worden bij Foto Luc Tecqmenne, Vlasmarkt 17 in Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement