Burgemeester Piet Buyse over het Ros Beiaard

piet buyse over het ros beiaard

Wil je graag meer weten over de geschiedenis van het Ros Beiaard? Hou dan donderdag 5 maart vrij. De Dendermondse Perskring nodigt burgemeester Piet Buyse uit om over het Dendermondse Peird te praten.

In een boeiende en geanimeerde presentatie heeft historicus en begenadigd verteller Piet Buyse het over alles wat er maar over het Ros te weten valt. Van het ontstaan van de ommegang in de middeleeuwen tot de teloorgang van de ommegang in de vroegmoderne tijd. En natuurlijk ook over de revival in de 19de en 20ste eeuw. Daarbij komen ook de verschillende elementen en figuren uit de ommegang aan bod. Dus ook de reuzen, pijnders, kalleke step, de walvis, de vedelaar, enzovoort krijgen de nodige aandacht.

“Dendermonde, dé Ros Beiaardstad” vindt plaats op donderdag 5 maart om 19.30 uur in de feestzaal van het Oscar Romerocollege, Noordlaan in Dendermonde. De toegang is helemaal gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement