Carnavalsstoet Baasrode ingekort door hevige rukwinden

0

De stad Dendermonde verspreidde net deze mededeling in verband met het carnaval in Baasrode.

“Het KMI voorspelt voor vandaag hevige rukwinden die kunnen oplopen tot 90 kilometer per uur. Na overleg met de veiligheidsdiensten, de burgemeester en de organisator is beslist om de carnavalsstoet in Baasrode te laten doorgaan, maar via een ingekort parcours. De carnavalisten mogen niet op de praalwagens staan.”

Het parcours van de carnavalsstoet ziet er als volgt uit. Men vertrekt om 13.30 uur in de Sint-Ursmarusstraat. Vandaar gaat de stoet verder via Fabriekstraat, Theodoor Vermijlenstraat, Molenberg, Schuurkouter, Kloosterstraat, deeltje Rosstraat, Baasrodestraat, Broekkantstraat, Broekkouter, Baasrodestraat, Sint-Ursmarusstraat, Scheepswerfstraat en Dorpsplein. De ontbinding vindt plaats in de Kloosterstraat.

“Ook omliggende steden en gemeenten nemen na overleg tussen de burgemeesters een soortgelijke beslissing”, aldus de stad tot slot.