Carnavalsstoet Baasrode ingekort door hevige rukwinden

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

De stad Dendermonde verspreidde net deze mededeling in verband met het carnaval in Baasrode.

“Het KMI voorspelt voor vandaag hevige rukwinden die kunnen oplopen tot 90 kilometer per uur. Na overleg met de veiligheidsdiensten, de burgemeester en de organisator is beslist om de carnavalsstoet in Baasrode te laten doorgaan, maar via een ingekort parcours. De carnavalisten mogen niet op de praalwagens staan.”

Het parcours van de carnavalsstoet ziet er als volgt uit. Men vertrekt om 13.30 uur in de Sint-Ursmarusstraat. Vandaar gaat de stoet verder via Fabriekstraat, Theodoor Vermijlenstraat, Molenberg, Schuurkouter, Kloosterstraat, deeltje Rosstraat, Baasrodestraat, Broekkantstraat, Broekkouter, Baasrodestraat, Sint-Ursmarusstraat, Scheepswerfstraat en Dorpsplein. De ontbinding vindt plaats in de Kloosterstraat.

“Ook omliggende steden en gemeenten nemen na overleg tussen de burgemeesters een soortgelijke beslissing”, aldus de stad tot slot.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven