“Alle geplande ophaalrondes gaan nog steeds door”

Intercommunale Verko DDS

Afvalintercommunale Verko neemt extra maatregelen met het oog op social distancing. Dit heeft geen impact op de inwoners, want alle geplande ophaalrondes gaan nog steeds door.

Dirk Abbeloos, voorzitter van Verko: “Om deze dienstverlening te verzekeren en gevolg te geven aan de door de Nationale Veiligheidsraad opgelegde maatregelen vervoert Verko een aantal ophalers naar en van de werkplek.”

“De ploegen rijden uit met één chauffeur en één ophaler in de vrachtwagencabine. Op die manier wordt de social distancing van 1,5 meter tussen de werknemers gegarandeerd. Voor de rondes waar nood is aan een tweede ophaler zetten we extra vervoer in. De ophaler brengen we naar de start van de ronde gebracht en halen we op het einde van de werkdag op. Of de ophalers rijden individueel zelf naar de start van de ronde.”

“Voorlopig telt de ophaaldienst nog voldoende werknemers om alle op de afvalkalender vermelde ophaalrondes uit te voeren. De situatie wordt iedere dag geëvalueerd”, aldus Dirk Abbeloos.

“De dienst krijgt vrijwillig de versterking van parkwachters. Zij kunnen tijdelijk hun job op het park niet uitoefenen. Daardoor is er voorlopig voldoende capaciteit om overal het afval op te halen. We raden onze inwoners aan om de Facebookpagina en de website van Verko regelmatig te raadplegen voor de actuele stand van zaken.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement