Zoek

Nachtwinkels in Dendermonde open tot 22 uur

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Het lokaal bestuur Dendermonde volgt de federale richtlijnen over de sluiting van nachtwinkels om 22 uur.

“De bijzondere corona veiligheidscel volgt permanent de maatregelen op van de federale en Vlaamse overheid en bekijkt hoe deze in Dendermonde toegepast kunnen worden”, aldus het stadsbestuur.

Burgemeester Piet Buyse had gisteren een conference call met Pieter De Crem, minister van binnenlandse zaken. Verschillende vragen werden gesteld, ook deze over de nachtwinkels. De minister lichtte de federale maatregelen duidelijk toe.

“De handelszaken en de winkels zijn gesloten, met uitzondering van de voedingswinkels met inbegrip van nachtwinkels. Nachtwinkels mogen geopend blijven van het normale openingsuur tot 22 uur. De nodige maatregelen moeten getroffen worden om de regels van sociale distancing te respecteren, in het bijzonder het behoud van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon.”

Volgens de stad waren er in Dendermonde de voorbije dagen geen problemen”. “Er werd niet samengeschoold aan de nachtwinkels. Er is dus geen enkele reden om af te wijken van de federale beslissingen. Bovendien zijn nachtwinkels voor sommige zorgverleners die lange uren kloppen, vaak nog de enige plaats waar ze voedingsmiddelen kunnen kopen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van