Dendermonde bedankt vrijwilligers Rode Kruis

Dendermonde bedankt vrijwilligers Rode Kruis

Dendermonde bedankt vrijwilligers Rode Kruis

Vrijwilligers van het Rode Kruis werden vorige zaterdag getrakteerd op paaseitjes. Het bedankje kwam van het lokaal bestuur Dendermonde.

“Het Rode Kruis levert sinds de start van de coronacrisis midden maart elk weekend en op feestdagen bijstand aan het tijdelijk triagecentrum COVID-19. Het Rode Kruis zorgt voor de gescheiden opvang van patiënten die mogelijks besmet zijn met COVID-19. Hierdoor kunnen mensen sneller geholpen worden in het az Sint-Blasius. Daarvoor ontplooide het Rode Kruis drie tenten. Zo kan iedereen droog en relatief warm kan wachten. Afgelopen weken zijn in totaal 23 vrijwilligers ingezet. Deze vrijwilligers offeren hun vrije tijd op om deze bijstand te leveren. Ook tijdens dit paasweekend zijn ze actief.”

Daarnaast worden sinds vrijdag 13 maart vrijwillige hulpverleners-ambulanciers van het Rode Kruis Vlaanderen ingezet. Zij zorgen voor dringend ziekenvervoer van COVID-19-patiënten. Dagelijks zijn twaalf ambulances stand-by of onderweg. Het team telt ook twee Dendermondse vrijwilligers. Het Rode Kruis is ook een inzamelpunt. Je kan er terecht met mondmaskers, wegwerpbare schorten en overalls en desinfecterende handgel.

Als je je als crisisvrijwilliger wil aanmelden? Dat kan dat via de website van het Rode Kruis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond