Zoek

Openluchtconcert voor bewoners assistentiewoningen

Tom Van der Vreken

Tom Van der Vreken

De bewoners van Residentie Christiana en Residentie Augustijnen in Dendermonde mogen vandaag even uit hun kot voor een streepje livemuziek. “Sinds enkele weken genieten de bewoners elke woensdag van op hun terras van een muzikaal intermezzo”, vertelt Tom Van de Vreken (foto), directeur vzw IKOO. “Zo proberen we de coronatijd draaglijk te houden voor de bewoners.”

Het mentaal welbevinden komt voor velen onder ons onder druk te staan tijdens deze coronatijd. Zo ook voor de bewoners van Residentie Augustijnen en Residentie Christiana in Dendermonde.

“Het Passantenhuis zorgt het hele jaar door voor activiteiten waarbij ontmoeting tussen de bewoners centraal staat”, vertelt Tom Van de Vreken. “We laten ons niet ontmoedigen door corona. Met verschillende initiatieven doen we ons best om voor de nodige afleiding te zorgen. We bezorgden onze bewoners een ontbijt met Pasen. We organiseerden een beweegmoment. En hebben bovendien een samenwerking met de bibliotheek die ons voorziet van lectuur.”

Tom Van de Vreken: “Muziek een positieve invloed heeft op ons mentaal welzijn. We nodigen daarom sinds enkele weken op woensdag een muzikant uit op onze site. De bewoners genieten zo van op hun terras van een streepje muziek en dat vinden ze heel fijn. Deze week mogen we het duo Peter Verhas, saxofonist en Els De Pauw, pianiste verwelkomen. Omdat ze zich niet kunnen verplaatsen, vindt het concert uitzonderlijk plaats op de parking van de residenties en moeten de bewoners naar daar komen. We kregen hiervoor toelating van het Agentschap Zorg en Gezondheid die het initiatief zelfs aanmoedigen, maar wel onder strikte voorwaarden uiteraard. Samen met de bewoners kijken we alvast uit naar een zonnige, muzikale opkikker.”

Het openluchtconcert vindt plaats op 22 april om 15 uur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van