Search

Mondmaskers, waar en wanneer dragen? Stad wacht op richtlijnen

mondmaskers dendermonde

Heel wat inwoners uiten volgens het stadsbestuur hun bezorgdheid over de toekomst. Ze vragen of de stad mondmaskers zal voorzien.

“Een aantal gemeenten kopen nu al comfortmondmaskers aan voor hun inwoners. Dat zijn de maskers die sommige mensen nu al dragen als ze naar buiten gaan of gaan winkelen in de supermarkt. We begrijpen deze bezorgdheid . We dragen als lokaal bestuur het welzijn van onze inwoners hoog in het vaandel”, aldus burgemeester Piet Buyse en schepen Tomas Roggeman in een mededeling.

“Momenteel onderzoeken we de mogelijkheden om mondmaskers aan te kopen of zelf te maken. Maar we willen ook wachten op een duidelijke exitstrategie van de federale overheid met daarin ook de normen en voorwaarden voor die mondmaskers. Momenteel is die duidelijkheid er nog niet. Wanneer en waar moeten mensen mondmaskers dragen? Aan welke normen en voorwaarden moeten de maskers voldoen? Komt de federale overheid tussen in de aankoop?”

“We rekenen eerstdaags op duidelijke richtlijnen van de federale overheid om daarna – op basis van een goede voorbereiding – snel actie te kunnen ondernemen.”

Intussen blijven we inwoners ook oproepen om mee mondmaskers te maken voor zorgverleners via het stappenplan van de FOD Volksgezondheid.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van