Dendermonde is voorbereid op veilige heropening winkels

Dendermonde levert een enorme inspanning zodat morgen – maandag 11 mei – de winkels in de stad op een veilige manier kunnen heropenen.

Zo gaat onder meer een team winkelcoaches op pad. Deze coaches zullen de handelaars met raad en daad bijstaan de volgende weken.

“Zij zijn het eerste aanspreekpunt bij vragen of onduidelijkheden. Verder staan de coaches ook in om de winkeliers en hun klanten te sensibiliseren om de preventieve maatregelen op te volgen”, aldus de stad.

De winkelcoaches zullen ook de vloerstickers en affiches bedelen.

Winkelwachtzones om gemakkelijker afstand te bewaren

Opvallend is ook de ‘winkelwachtzones’ van de Vlasmarkt tot het Heldenplein.

“De parkeerstrook wordt ingericht als winkelwachtzone voor voetgangers. Zo hebben winkels en horecazaken voldoende ruimte op het voetpad en de vrijgekomen parkeerstreek om een veilige wachtrij te organiseren. Op deze manier is het beter mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren”, laat de stad weten.

“In de winkelstraten staat de veilige afstand ook op de voetpaden aangeduid via tags. Aan de handelaars wordt gevraagd om geen reclameborden of andere uitstallingen op het voetpad te plaatsen.”

Opnieuw betalend parkeren

“Om langdurige innames van parkeerplaatsen te voorkomen, is het straatparkeren vanaf maandag 11 mei terug betalend. In de blauwe zone moet je opnieuw een parkeerschijf gebruiken”, bevestigt ook het bestuur.

Tot eind mei kan je echter gratis parkeren op parking Mechelse Poort. Er komt ook een extra fietsparking.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven