Zoeken

Marius Meremans: “Binnenstad wordt zone 30”

marius meremans

De gemeenteraad zette het licht op groen voor “de invoering van een ruime zone 30 in de binnenstad, de stationsomgeving en de weg naar zwembad Olympos”.

“Een zone 30 is een heel effectieve maatregel. Die zorgt ervoor dat de verkeersleefbaarheid en -veiligheid sterk toeneemt. Dat is belangrijk voor de centrumfunctie van de binnenstad”, aldus schepen Marius Mermans (N-VA). “De verruiming van de zone zal er ook voor zorgen dat het veel duidelijker is wanneer je de zone 30 in- en uitrijdt: de rand van de stad wordt nu ook de rand van de zone 30.”

“Wie momenteel de Dendermondse binnenstad binnenrijdt moet goed in de gaten houden welke snelheidsbeperking er geldt in de straat, want dat durft al weleens veranderen. Veel onderdelen van de stad zijn nog 50km/u, andere delen zijn 30km/u. Het stadsbestuur wil nu eenheid scheppen en de hele binnenstad zone 30 maken”, zegt Marius Meremans.

“We willen het winkelen, flaneren én fietsen in onze binnenstad aangenamer en veiliger maken. Beleid voeren is knopen doorhakken en durven keuzes te maken. We ontwikkelen tegelijk voldoende parking maar we verlagen de snelheid zodat vertoeven in ons centrum aangenamer wordt.“

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van