“Telefonische afspraak containerpark mogelijk maken”

Tom Bogman

De containerparken van Verko zijn enkel toegankelijk na afspraak. “Dat is normaal gelet op de coronamaatregelen. Maar die afspraak kan enkel online gemaakt worden. Sp.a wil niet dat ouderen en mensen zonder internettoegang zo uitgesloten worden”, zegt gemeenteraadslid Tom Bogman (sp.a). “Een ouder koppel werd deze ochtend de toegang geweigerd omdat ze geen afspraak hadden gemaakt. Ze waren niet op de hoogte en hebben geen toegang tot het internet. Dat kan natuurlijk niet.”

“Volgens Verko moeten mensen die geen online afspraak kunnen maken een beroep doen op buren, vrienden of familie. Wij zijn helemaal vóór solidariteit. Maar in deze moeilijk en vreemde tijden mogen we ook de digitale kloof niet uit het oog verliezen. Net zoals er heel wat leerlingen geen laptop hebben, hebben ook heel wat ouderen geen toegang tot het internet. Het zijn opnieuw die mensen die aan het kortste einde trekken. Verko moet het mogelijk maken om eenvoudig een afspraak te maken via de telefoon. Een intercommunale die werkt met het belastinggeld van álle burgers, moet deze basisdienstverlening nu eenmaal aanbieden”, vult Tom Bogman aan.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven