Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Wat weten we over de wekelijkse maandagmarkt?

Nu openbare markten met maximaal 50 kramen opnieuw kunnen doorgaan, is dit ook goed nieuws voor de wekelijkse maandagmarkt in Dendermonde. De stad Dendermonde werkte een plan uit en laat vanaf 25 mei de markt opnieuw toe.

“Hamburger-, wafel- en loempiakramen mogen voorlopig niet deelnemen. Ter plaatse eten of drinken is verboden volgens de richtlijnen van de federale overheid. Ook demonstranten of marktkramers zonder abonnement zijn voorlopig niet toegelaten”, aldus het stadsbestuur. “Uit de andere marktkramers werd een representatief deel geloot onder begeleiding van een gerechtsdeurwaarder. Zo krijgen we een kleinere markt, maar wel met een divers aanbod.”

Maandagmarkt op de Oude Vest

De markt vindt enkel plaats op de Oude Vest. De toegang bevindt zich aan Café Akademie en de uitgang ter hoogte van de rotonde met de Brusselsestraat. Er mag enkel in deze richting gewandeld worden. Terugkeren kan via het voetpad achter de kramen langs de winkels. Er worden maximum 375 bezoekers tegelijk toegelaten.

Marktcoaches zullen bezoekers op weg helpen en zorgen ervoor dat het maximaal aantal toegelaten bezoekers niet wordt overschreden. Voor de organisatie van de maandagmarkt geldt parkeerverbod in de Oude Vest en eenrichtingsverkeer in de Lindanusstraat.

Voor de veiligheid van de bezoekers en de marktkramers vraag de stad om een aantal maatregelen te respecteren. Ontsmet bijvoorbeeld je handen aan de in- en uitgang en aan ieder kraam. Draag bij voorkeur een mondmasker. Voor de marktkramers is een mondmasker verplicht. Houd 1,5 meter afstand, ook in de wachtrij. Blijf niet langer dan noodzakelijk om je aankopen te doen. Kom alleen indien mogelijk.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van