Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

“Fietsveiligheid in Baasrode kan echt beter”

Fietsersbond Dendermonde reageerde eind vorige maand op een ongeval waarbij een jongen van 12 jaar in de Sint-Ursmarusstraat door een auto werd aangereden. “Dit ongeval is niet de eerste noodkreet. In oktober 2019 stuurde de Visitatieschool ook aan op meer ingrepen om de ruime schoolomgeving te beveiligen”, aldus de Fietsersbond. “Ondanks de onveiligheid wordt er veel gefietst, niet alleen lokaal om naar de winkel of school te fietsen, maar ook door de vele wielertoeristen die hier de Scheldedijk moeten verlaten om hun traject langs de Schelde te vervolgen.”

De organisatie stelt “minstens suggestiestroken bij fietsverkeer in tegengestelde richting” voor, maar ook een uitbreiding van de Zone 30 “tot de Sint-Ursmarusstraat en de hele Scheepswerfstraat of beter nog een fietsstraat”. “De stad heeft de laatste jaren al geïnvesteerd in het centrum van Baasrode. We vragen aan de stad en het Vlaams Gewest om de leefbaarheid en (fiets)veiligheid ook in deze twee straten nog te verhogen”, besluit Fietsersbond Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van