Search

Kijktip! Wereldbeker veldrijden in Dendermonde op Sporza

Zondag 27 december vindt in Grembergen de eerste editie van de UCI World Cup Cyclo-cross plaats. Publiek is helaas niet toegelaten. De cross wordt gelukkig rechtstreeks uitgezonden op Sporza vanaf 13.30 uur. Dit evenement is een organisatie van Jurgen Mettepenningen. Het wordt ondersteund door het lokaal bestuur.

Onder meer de Brit Tom Pidcock, Europees kampioen Eli Iserbyt, wereldbekerleider Michael Vanthourenhout, Belgisch kampioen Laurens Sweeck en Toon Aerts waren eerder al aangekondigd. Daar komen voor de allereerste editie van de veldrit in Dendermonde nog 2 belangrijke blikvangers bij.

Ook Sportman van het Jaar Wout van Aert bevestigde zijn deelname. Wereldkampioen en Ronde van Vlaanderen-winnaar Mathieu van der Poel is eveneens van de partij. De volledige wereldtop tekent dus present voor deze allereerste editie van de Wereldbekercross in Dendermonde!

Bij de vrouwen was de organisatie van Dendermonde al langer verzekerd van de volledige wereldtop. Het gaat om zegekoningin Lucinda Brand, wereld- en Europees kampioene Ceylin Alvarado, Denise Betsema, Annemarie Worst, de Amerikaanse Clara Honsinger en Belgisch kampioene Sanne Cant.

Hamsesteenweg tijdelijk afgesloten

De start en aankomst bevindt zich op de Hamsesteenweg. Deze wordt afgesloten op zondag 27 december. De Hamsesteenweg kan mogelijks, in opdracht van de politie, al vanaf zaterdag 26 december afgesloten worden voor doorgaand verkeer. Dit kan indien de opbouw van de start- en aankomstzone dit noodzaakt omwille van veiligheidsredenen.

De Hamsesteenweg zal opnieuw vrijgegeven worden voor het verkeer op zondag 27 december vanaf 22 uur. Van zodra doorgaand verkeer opnieuw mogelijk is, kan de politie beslissen om de rijbaan voortijdig vrij te geven. De Oude Molenstraat blijft altijd bereikbaar voor de bewoners.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van