Jelle Veyt vertrekt naar hoogste top in Noord-Amerika

Zondag 3 januari trekt Jelle Veyt vanuit Dendermonde richting Mount Denali, met 6.190 meter de hoogste top van Noord-Amerika. Voor de volgende stap in zijn ‘Secutec 7 Summits’ werkt Jelle samen met Whaleboat van Koen De Gezelle en Gijs Vanden Bogaerde.

Na een fietstocht van 2.400 kilometer van Dendermonde richting Portugal springt Jelle 30 januari in de Whaleboat O28 richting Verenigde Staten. Een huzarenstuk van meer dan 7.000 km dat 2 tot 3 maanden in beslag zal nemen. Eens aangekomen in Miami springt Jelle weer op de fiets om 10.000 kilometer te fietsen naar de voet van Mount Denali. Daar wacht dan de meest noordelijke en één van de zwaarste beklimmingen van de Secutec 7 Summits.

Denali is de vierde top die Jelle volledig op eigen kracht zal bereiken. Eerder fietste en roeide hij meer dan 40.000 kilometer om de Elbrus (Europa), Mt. Everest (Azië) en de Carstensz Piramide (Oceanië) te bereiken en te beklimmen. Daarna volgen nog Kilimanjaro (Afrika), Aconcagua (Argentinië) en Mt. Vinson (Antarctica), nog goed voor een slordige 35.000 kilometer fietsen en roeien.

Met deze expeditie zamelt Jelle geld in voor verschillende organisaties die zich inzetten voor mens en milieu. Deze keer voor de Solar Sister organisatie in Afrika. Ze investeren in vrouwelijke ondernemers die een duurzame zaak opstarten in hun omgeving. Dit voornamelijk door het aanbieden van duurzame producten waardoor afgelegen plaatsen ook het toegang krijgen tot elektriciteit.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven