Search

Overheidssteun voor basisscholen Het Laar en De Klinker

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert deze maand 1.901.911,71 euro in 2 scholenbouwprojecten in Dendermonde. “We investeren daar waar de noden het grootst zijn en focussen voornamelijk op het secundair onderwijs”, meldt de minister. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen trouwens een half miljard euro extra uit voor scholenbouw. In totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan.

De laatste maand van 2020 wordt via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) ruim 46 miljoen euro in maar liefst 107 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen geïnvesteerd. De provincie Oost-Vlaanderen krijgt hiervan 11 miljoen euro om te investeren in 23 projecten.

Voor Dendermonde gaat het om een nieuwbouwproject van Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs – Óscar Romerocollege campus Het Laar (1.341.802,98 euro). De gemeentelijke basisschool De Klinker ontvangt 560.108,73 euro voor een totaalrenovatie van de school.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van