Zoek

Drie nieuwe campussen in de steigers

Het Óscar Romerocollege werkt aan de toekomst en doet dat onder meer door liefst drie nieuwe campussen te bouwen. Deze zullen op wandelafstand van elkaar liggen. Het gaat om de campus Sas voor Het Laar, aan het Kerkplein voor de eerste graad secundair onderwijs en op de campus Van Duyse naast de stadsbib voor de bovenbouwen. De eerste fase startte op 8 februari met de afbraak van de twee dekenijen aan het Onze Lieve Vrouwkerkplein. Hiermee verdwijnt een stukje parochiale geschiedenis. De oudste van beide dekenijen werd al in 1951 verworven door het toenmalige Heilige Maagdcollege en nadien verbouwd tot klassen voor de handelsafdeling. Ook de huidige dekenij, laatst bewoond door deken Paul De Baere (+), gaat onder de sloophamer.

“In de tuin van de dekenij en op de erfgrens met de Mariakring wordt een nieuwbouw ingeplant. De esplanade van de Noordlaan wordt doorgetrokken naar het Kerkplein, omzoomd met groenvoorzieningen, wat een meerwaarde betekent voor de buurt en haar bewoners. Het gebouw met een refter op het gelijkvloers en klassen op de verdiepingen is bestemd voor de eerste graad van het secundair”, aldus algemeen directeur Hans Vanhulle. “Door het creëren van een ruime toegangszone en het werken met hagen in plaats van muren voor de begrenzing van het terrein ontstaat een aangename leef- en leeromgeving.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van