Zoek

Lebbeekse gemeenteraadsleden nemen ontslag

Bo Macharis en Evy Van Ransbeeck, beiden lid van de N-VA-fractie in de Lebbeekse gemeenteraad, namen deze maand ontslag als gemeenteraadslid.

“Door mijn verhuis naar Sint-Gillis ben ik verplicht om mijn mandaat door te geven aan een opvolger. Ik durf u hier in alle eerlijkheid schrijven dat dit met pijn in het hart is. Als Lebbekenaar in hart en nieren was gemeenteraadslid zijn de kers op de taart voor me”, zei Bo Macharis. “Tegelijk wordt het leed ook wel wat verzacht nu ik weet dat Carin Meert als opvolger mijn mandaat zal opnemen. Ik ben ervan overtuigd dat zij deze taak met veel passie en toewijding zal opnemen.”

“Ik wil ook alle gemeenteraadsleden bedanken voor de soms harde, maar altijd respectvolle samenwerking tijdens de voorbije jaren. Het was een voorrecht om deel uit te mogen maken van deze ploeg. Ik wens jullie nog veel succes tijdens de tweede helft van deze legislatuur zodat jullie allemaal met dezelfde passie ons dorp kunnen blijven besturen.”

Evy Van Ransbeeck: “Drie jaar geleden startte ik vol enthousiasme aan dit politiek avontuur. Echter had ik nooit verwacht dat een dertiende plaats op de lijst ook een verkiesbare plaats zou kunnen zijn. (..) Zonder enige kennis van politiek veranderde in januari 2019 plotseling mijn leven. Wie me kent weet dat ik de zaken altijd met volle overgave wil doen, maar dat vraagt tijd. (..) Ik merkte echter dat die tijd me soms ontbrak. Naast mijn nieuwe politieke carrière bleef immers mijn professionele carrière doorlopen. Hiernaast werd ik voor het eerst mama en hebben mijn partner en ik recent een nieuwe woning in Wieze gekocht. Ik merkte op dat ik geen juiste balans meer had tussen privé, werk en politiek.”

“Daarom nam ik met zeer gemengde gevoelens – in de eerste plaats voor de 531 mensen die in mij geloofden en hun stem hebben gegeven – de alsnog weloverwogen beslissing om mijn mandaat als gemeenteraadslid stop te zetten”, aldus Evy Van Ransbeeck. “Kurt Guns, eveneens Wiezenaar in hart en ziel, zal met veel enthousiasme mijn mandaat opnemen. Ik wens Kurt het allerbeste toe.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van