Zoek

Prentenboek leert de legende van Ros Beiaard aan de kinderen

Met hun “’t Ros Beiaard doet zijn ronde in de stad van Dendermonde” willen Liesbet Senepart en Thomas Verwaeren jonge kinderen uitleggen hoe de legende van het Ros Beiaard en zijn ommegang in elkaar zitten. Hun prentenboek houdt het jeugdig enthousiasme ongetwijfeld warm in de aanloop naar de komende Ros Beiaardommegang.

Liesbet en Thomas zochten een manier om hun zoontjes de legende van Ros Beiaard en de gebeurtenissen tijdens de Ros Beiaardommegang te laten ontdekken. “Veel jonge kinderen kunnen zich makkelijk inleven in het leven van de Gildereuzen en het Ros Beiaard. Ze identificeren zich moeiteloos met de Vier Heemskinderen”, weet Liesbet uit ervaring. “En toch misten we vaak spel- en leesmateriaal om onze eigen kinderen kennis te laten maken met het Dendermondse werelderfgoed.” En dus schreef Liesbet Senepart de teksten en maakte Thomas Verwaeren de illustraties voor een prentenboek rond Ros Beiaard.

Het boek maakt duidelijk dat tradities, beleving en betekenis van zowel Katuit als van de Ros Beiaardommegang het verdienen om verteld te worden. Dat gegeven overtuigde ook Erfgoedcel Dendermonde om samen te werken met het creatief duo. De Gildereuzen en het fiere Ros Beiaard behoren dan ook tot het erfgoed van de Ros Beiaardstad. Het heerlijk geïllustreerd prentenboek boek dat geschikt is voor kinderen van drie tot acht jaar kan besteld worden via de website dijk92.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van