Prentenboek leert de legende van Ros Beiaard aan de kinderen

Met hun “’t Ros Beiaard doet zijn ronde in de stad van Dendermonde” willen Liesbet Senepart en Thomas Verwaeren jonge kinderen uitleggen hoe de legende van het Ros Beiaard en zijn ommegang in elkaar zitten. Hun prentenboek houdt het jeugdig enthousiasme ongetwijfeld warm in de aanloop naar de komende Ros Beiaardommegang.

Liesbet en Thomas zochten een manier om hun zoontjes de legende van Ros Beiaard en de gebeurtenissen tijdens de Ros Beiaardommegang te laten ontdekken. “Veel jonge kinderen kunnen zich makkelijk inleven in het leven van de Gildereuzen en het Ros Beiaard. Ze identificeren zich moeiteloos met de Vier Heemskinderen”, weet Liesbet uit ervaring. “En toch misten we vaak spel- en leesmateriaal om onze eigen kinderen kennis te laten maken met het Dendermondse werelderfgoed.” En dus schreef Liesbet Senepart de teksten en maakte Thomas Verwaeren de illustraties voor een prentenboek rond Ros Beiaard.

Het boek maakt duidelijk dat tradities, beleving en betekenis van zowel Katuit als van de Ros Beiaardommegang het verdienen om verteld te worden. Dat gegeven overtuigde ook Erfgoedcel Dendermonde om samen te werken met het creatief duo. De Gildereuzen en het fiere Ros Beiaard behoren dan ook tot het erfgoed van de Ros Beiaardstad. Het heerlijk geïllustreerd prentenboek boek dat geschikt is voor kinderen van drie tot acht jaar kan besteld worden via de website dijk92.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven