Zoek

Ros Beiaardcomité optimistisch over ommegang

Ros Beiaard

De Ros Beiaardommegang die was gepland in mei 2020 kan dan misschien toch dit jaar doorgaan. “Het Ros Beiaardcomité is alvast optimistisch”, klinkt het vanuit het organiserende comité.
 Het Ros Beiaardcomité ziet namelijk een aantal gunstige voorteken zoals de hoge vaccinatiegraad en de gunstige voorspellingen van virologen.

“Anderzijds zijn er wel nog een aantal onzekerheden, zoals de hoge infectiecijfers, de stijgende ziekenhuisopnames en de mogelijkheid van een nieuwe uitbraak”, laat burgemeester Piet Buyse weten. “Daarom dat het lokaal bestuur en het Ros Beiaardcomité op dit moment nog geen 100% zekerheid kunnen geven. Maar achter de schermen wordt wel alles verder in gereedheid gebracht voor een groot volksfeest in het verlengde Hemelvaartweekend.”

Definitieve beslissing over Ros Beiaardommegang begin maart

De geplande nieuwjaarsreceptie in het teken van ‘ons Peirt’ werd geannuleerd. Ook is een feest op de Grote Markt op 100 dagen voor de ommegang niet mogelijk. “Maar de stad en het comité blijven niet bij de pakken zitten. Binnenkort zal je het veelkleurige Ros Beiaardlogo opnieuw massaal zien opduiken in het straatbeeld”, weet Piet Buyse. “De afteltotem zal opnieuw geplaatst worden, Ros Beiaardvlaggen en spandoeken worden uitgehangen, nieuwe affiches en gadgets zijn beschikbaar, enzovoort.”

Het lokaal bestuur Dendermonde en het Ros Beiaardcomité duimen voor een spetterend Ros Beiaardjaar.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van