Search

Jong Sint-Gillis en Huize Goossens Appels slaan handen in elkaar

Jong Sint-Gillis gaat een samenwerking aan met minivoetbalclub Huize Goossens Appels. “Die samenwerking kadert in de groeiplannen van onze club. Op termijn willen we evolueren naar voetbalclub die naast veldvoetbal ook mini- en zaalvoetbal, wandelvoetbal,… aanbiedt”, klinkt het bij Jong Sint-Gillis.

De samenwerking met Huize Goossens is een eerste stap in die richting. Voor nieuwjaar speelden al enkele u15-spelers mee met de U15-ploeg van Huize Goossens. Intussen werd de samenwerking ook uitgebreid naar U12 en U13. Op termijn willen we ook onze andere leeftijdscategorieën de mogelijkheid bieden om van minivoetbal te proeven.

“Het eerste elftal van Huize Goossens speelt in 1ste nationale en ook de jeugd speelt op hoog niveau. De meeste spelers spelen ook veldvoetbal bij clubs van elite, ip- of provinciaal niveau. Voor onze spelers is het ook een manier om kennis te maken met dat niveau en hun niveau verder op te krikken. Techniek en snelheid van uitvoering zijn in minivoetbal heel belangrijk. We zijn er van overtuigd dat de ervaring ‘in de zaal’ onze spelers ook op het veld beter zal maken’, aldus de club.

Jong Sint-Gillis werd in het voorjaar van 2017 boven de doopvont gehouden en kende een explosieve groei. De club begon aan haar eerste seizoen met 130 spelers. Dat aantal groeide de voorbije seizoenen tot bijna 300 spelers tussen 4 en 18 jaar oud. Vorig jaar begon de club ook met een eigen dameselftal. Sinds dit jaar mag de club ook provinciaal voetbal aanbieden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van