Steun voor hoge energiefacturen

Het lokaal bestuur Dendermonde wil inwoners die betaalproblemen ervaren door een hoge eindafrekening van de energiefactuur of zich geldzorgen maken wegens hoge maandelijkse energiefacturen ondersteunen.

Dit kan gaan om een eenmalige financiële tussenkomst die afhankelijk van de situatie al dan niet moet terugbetaald worden, het bemiddelen bij de energieleverancier tot haalbare betaalplannen of verlagen van de tussentijdse facturen.

Daarbij kan er een energiescan aangevraagd worden, waar energieverslinders worden nagegaan en kleine maatregelen worden voorgesteld.

Het lokaal bestuur richt zich hierbij ook tot inwoners die net buiten het sociaal tarief vallen met een loon of een combinatie van loon/sociale uitkering en waarbij de energiecrisis sterk inhakt op het gezinsbudget.

Wie graag meer informatie wil, kan terecht in het Sociaal Huis, Gentsesteenweg 1 in Dendermonde. Tel 052 37 85 00.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven