Werken Noordlaan vanaf 25 april

Maandag 25 april starten de voorbereidende werken voor de herinrichting van het kruispunt van de Noordlaan met de Veerstraat en de De Bruynlaan. Er worden doorsteken in de bermen gemaakt zodat het verkeer tijdens de heraanleg van het kruispunt naar de andere weghelft kan geleid worden. Tijdens deze voorbereidende werken zal er ter hoogte van de werkzone maar 1 rijstrook beschikbaar zijn. Er is geen hinder voor fietsers of voetgangers.

Dinsdag 3 mei is het de beurt aan de nutsmaatschappijen die de verschillende leidingen zullen verleggen in functie van de herinrichting. De aanpassingswerken op het kruispunt starten begin juni en duren tot half oktober 2022. Het gaat over het stuk vanaf Kasteelstraat tot voorbij Veerstraat. Dit wegvak wordt volledig opgebroken en heraangelegd.

“Veilige fiets- en voetgangersverbinding”

“Het kruispunt De Bruynlaan/Noordlaan/Veerstraat is een van de zwarte punten op het vlak van verkeersveiligheid van onze stad en moet dus aangepakt worden”, aldus het lokaal bestuur Dendermonde. “In aanloop tot de grote werken aan het kruispunt Mechelse Poort, zal het Agentschap Wegen en Verkeer dit kruispunt veiliger maken voor alle weggebruikers.”

Het kruispunt De Bruynlaan/Noordlaan/Veerstraat wordt uitgebouwd tot een volwaardige, veilige fiets- en voetgangersverbinding tussen de Scheldedijk en het stadscentrum via de Veerstraat. Op die manier hebben fietsers en voetgangers een veilige passage tijdens de werken aan de Mechelse Poort in de komende jaren.

Meer informatie vind je op de website van de stad Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,