Search

Disteltochten verwachten 3.000 wandelaars

Na een onderbreking van twee jaar door corona organiseert wandelclub De Zilverdistel op zondag 1 mei haar 33ste Disteltochten. De club, die zelf in augustus haar 36ste verjaardag viert, laat de deelnemers opnieuw kennis maken met zowel het cultuur-historisch als het groene patrimonium van Dendermonde. De voorbije jaren lokten de Disteltochten steevast meer dan 2.500 wandelaars.

Dit jaar verwachten voorzitster Liliane Veldeman en haar tientallen medewerkers – als de weergoden meewillen – minstens 3.000 deelnemers voor het oudste en belangrijkste wandelevenement in de regio. De Disteltochten zoeken vooral de rust en het groen van Dender en Schelde op, maar hebben ook aandacht voor het rijke verleden van de regio.

De start- en aankomstplaats ligt in het Oscar Romerocollege aan de Noordlaan in Dendermonde. Men kan er starten tussen 7.30 en 15 uur voor een tocht van 4, 8, 12, 18, 24 of 30 kilometer. Sommige tochten werden lichtjes aangepast. Alle afstanden worden deskundig uitgepijld, verloren lopen is dus uitgesloten. De Zilverdistel zorgt voor, tijdens en na de Disteltochten voor de versterking van de inwendige mens. Oppassen evenwel: om een plaats te krijgen in de notulen van de Disteltochten moet men de aankomst voor 18 uur bereiken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van