Search

VPK zoekt procesoperatoren tijdens jobdag

VPK Group – de Verenigde Papier- en Kartonfabrieken – gaat voor zijn vestiging aan de Oude Baan in Oudegem op zoek naar procesoperatoren. De toonaangevende verpakkingsgroep telt vandaag 6.500 werknemers op 70 locaties in 20 landen en is uitgegroeid van een lokale speler tot de huidige internationale leverancier van duurzame verpakkingsoplossingen. Op de site in Oudegem werken ruim 900 medewerkers. Tijdens de jobdag van donderdag 30 maart gaan de recruiters Annelies en Stijn op zoek naar nieuwe enthousiaste procesoperatoren voor de paperdivisie.

VPK Paper is een afzonderlijke business unit binnen de VPK Group. De papierfabriek vervaardigt jaarlijks zo’n 530.000 ton papier voor verpakkingsdoeleinden uit 100% gerecycleerd papier en karton. Het beschikt over drie papiermachines in Oudegem. Er werken momenteel 100 procesoperatoren in een 5 ploegensysteem. Het is voor deze afdeling dat Annelies en Stijn op 30 maart tijdens de jobdag op zoek gaan naar procesoperatoren. Alle geïnteresseerden zijn die dag welkom in Oudegem van 9 tot 12 uur of van 13 tot 16 uur.

Papier maken is een non-stop proces. Deze processen spelen zich af in gesloten systemen van met elkaar verbonden machines. Je kan van buitenaf niet zien wat er in de machines gebeurt. “Als procesoperator ben je verantwoordelijk voor het bewaken van het papierproces en het bedienen van de machines vanuit de controlekamer. Daarom werk je als papieroperator in ploegendiensten. Je wisselt elkaar af, zodat er altijd iemand is. Je werkt ’s ochtends, ’s avonds of ’s nachts en dit uurrooster herhaalt zich elke 5 weken. Het voordeel aan dit systeem is dat je extra vergoedingen ontvangt en ook vaak gedurende de week en in het weekend thuis bent”, legt Stijn uit.

“Daartegenover staat werken in een gezond bedrijf met een duurzame visie waarin flexibiliteit in werk/privé balans belangrijk is. Daarnaast krijg je een aantrekkelijke verloning aangevuld met je ploegenpremie, maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, fietslease en een fietsvergoeding voor al je fietskilometers naar het werk”, vat Annelies de voorwaarden samen.

Op 30 maart krijgen alle kandidaten de kans om het papierproces in het verpakkingsbedrijf met hun eigen ogen te zien. En misschien gaan ze die dag met een vast contract als procesoperator naar huis. Inschrijven kan via jobs.vpkgroup.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van