Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven de doopvont gehouden. Reynout, de jongste en stoerste van de Aymonszonen, groeide snel uit tot één van de toonaangevende volkskunstgroepen in de regio. Op honderden optredens in binnen- en buitenland toonden ze hun kwaliteiten.

In de beginjaren verhuisde Reynout noodgedwongen van de ene naar de andere uitvalsbasis. Pas in 1980 vond de groep zijn definitieve thuis in het oude schooltje aan de Sint-Elooistraat in Grembergen. De leden bouwden het om tot een theater met polyvalente zaal, een bargedeelte met ontvangst- en vergaderruimte, bergingen en een sanitair gedeelte. “Reynout was toen al een sterk vertakte volkskunstgroep met dansers, muzikanten vendeliers en het marionettentheater Kalleke Step”, weet Michel Van Driessche van Reynout.

Gedurende de voorbije jaren brachten de verschillende geledingen eigen, vaak typisch Dendermondse programma’s. Reynout was te gast op binnen- en buitenlandse festivals en manifesteerde er zich telkens als de culturele ambassadeur van Dendermonde. Als gastheer verwelkomde Reynout ruim 180 binnen- en buitenlandse gastgroepen uit maar liefst 54 verschillende landen. In het jubileum vallen in de overvolle kalender alvast de Kalleke Stepvoorstellingen “Dino’s, donuts en dromenvangers” op 18, 19, 25 en 26 maart. Op 7 mei wordt een kleinschalige meiboomplanting georganiseerd en van 12 tot 17 juli zal Reynout te zien zijn in Gotha Duitsland ter gelegenheid van de 58ste Europeade. Geïnteresseerden vinden contact via reynout@telenet.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van