Search

Paashappening keert na 2 jaar terug

Na een coronaonderbreking van twee jaar organiseert Serviceclub Kiwanis op zaterdag 8 april voor de elfde maal zijn Paashappening op de Grote Markt en op de Oude Dender achter het stadhuis. De serviceclub zamelt met het initiatief fondsen in voor lokale initiatieven ten voordele van kinderen en jongeren.

Kiwanis Dendermonde Beyaert zamelt het jaar rond geld in voor verschillende goede doelen. “Kiwanis is een internationale organisatie met als belangrijkste doel verenigingen financieel te ondersteunen bij het verbeteren van het welzijn en de kansen van kinderen en jongeren”, vertelt secretaris Jan Van Vooren. “Elk jaar organiseren we evenementen waarvan de opbrengst gaat naar verenigingen of projecten die in aanmerking komen voor steun”. Het traditionele hoogtepunt van het jaar is de Paashappening met de Eendjesrace op de Oude Dender. De 11de editie start op het middaguur met een dj-contest voor jong talent tot 18 jaar in een tent op de Grote Markt. De winnaar mag spelen op Flanders Open Rugby en het End of Summer Event van Kiwanis Dendermonde. Voor de Eendjesrace worden om 14 uur ruim 12.000 kleine badeendjes te water gelaten. De sponsors stellen hun grote eenden tentoon voor de titel van mooiste Very Important Duck. Het zal niet alleen in de grote tent gonzen van bedrijvigheid en sfeer. Rond de tent zijn doorlopend eet- en drankstandjes, een eigen viskraam en spectaculaire springkastelen. De opbrengst van de Paashappening gaat naar tal van sociale doelen. De meeste steken ook zelf de handen uit de mouwen om van de Paashappening een succes te maken en zo nog extra inkomsten voor hun project te verzamelen. De Paashappening is ook de ideale gelegenheid voor de dames van de pas opgerichte Kiwanis Dendermonde Ladies Aya om zich voor te stellen. Meer info via kiwanisdendermonde.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van