Zoek

Inzameling sportkleding en sportschoenen

Gemeenteraadslid Tineke Wauters (Vooruit) stelde op de gemeenteraad van begin september voor om sportkledij en sportschoenen in te zamelen voor jongeren en gezinnen in kwetsbare situaties.

“De maand september is voor ieder gezin een dure maand, maar zeker voor gezinnen in kwetsbare situaties. Vrije tijd en sport zijn dan dikwijls niet de prioriteit, maar wel het betalen van schoolfacturen en schoolmateriaal. Toch is dit ook het moment om lid te worden van een sportclub.

Initiatieven zoals de uitpas aan kansentarief verlagen de drempel om aan te sluiten bij een sportclub, maar daarmee zijn nog niet alle drempels weggewerkt”, aldus Wauters. “Een van de grootste drempels is de kost van sportkledij en sportschoenen.” Verschillende Dendermondse sportclubs nemen zelf al initiatief om tweedehandskleding en materiaal aan te bieden aan hun leden die dit nodig hebben. “Heel wat gezinnen hebben thuis sportkledij liggen die te klein geworden is of die niet meer gebruikt wordt. Met een inzamelsysteem kan dit materiaal hergebruikt worden door jongeren die het nodig hebben om te kunnen sporten”, besluit Tineke Wauters. Het stadsbestuur heeft toegezegd verdere stappen te ondernemen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van