Zoek

Voorlopig 2 neutrale geldautomaten in Dendermonde

Belfius, BNP Parisbas Fortis, ING en KBC besloten in 2020 om samen neutrale geldautomaten uit te baten. De automaten komen op plaatsen waar ze echt nodig zijn en dus niet noodzakelijk alleen bij bankfilialen.

Begin dit jaar verzond de gemeenteraad een ondertekende brief naar vzw Febelfin, de federatie van de Belgische bankensector, en naar de federale regering om het belang van de toegankelijkheid en beschikbaarheid van contant geld in Dendermonde en deelgemeenten te benadrukken.

Intussen zijn in Oudegem en aan het station van Dendermonde al nieuwe geldautomaten beschikbaar. De andere automaten komen in het winkelhart van Dendermonde-centrum, Grembergen en Baasrode.

Er is trouwens een continue monitoring van het aantal transacties op alle locaties. Op die manier kunnen eventuele verbeteringen in kaart worden gebracht. De exacte locaties worden zorgvuldig geselecteerd op basis van strikte parameters. De garantie tot een redelijke afstand tot cash voor alle inwoners staat onder toezicht van de Nationale Bank.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van