Zoeken

Weyts schrapt erkenning dierenhandelszaak Vogelhal

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Vlaams Dierenminister Ben Weyts schrapt de erkenning van dierenhandelszaak Vogelhal in Dendermonde. Er werden verschillende controles uitgevoerd en er werd eerder al gewaarschuwd voor inbreuken tegen de dierenwelzijnswetgeving. “Commerciële belangen zijn ondergeschikt aan dierenwelzijn”, stelt Vlaams Dierenminister Weyts. “We laten dit soort praktijken niet blauw-blauw en grijpen in waar nodig.”

Vogelhal in Dendermonde verhandelt naast vogels ook konijnen, knaagdieren en vissen. De uitbater krijgt ook een verbod van twee jaar: in die periode kan hij geen nieuwe aanvraag indienen. De intrekking komt er na meerdere controles, waarschuwingen en aanbevelingen waar geen gevolg aan werd gegeven. Zo werden bijvoorbeeld de verblijfplaatsen van de dieren onvoldoende gereinigd, was de ventilatie van de verblijfplaatsen ondermaats en werden er geen richtlijnen meegegeven wat betreft voeding, huisvesting en verzorging van de dieren.

“Met ons Vlaams dierenwelzijnsbeleid focussen we naast sensibilisering ook op controle en handhaving. Zo verhoogden we het aantal controleurs, waardoor de pakkans steeds groter wordt”, zegt Dierenminister Weyts. “We kiezen resoluut voor méér dierenwelzijn, maken daarbij duidelijke keuzes en grijpen in waar dierenwelzijn in het gedrang komt. Wie niet luisteren wil, moet voelen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van