Zoeken

De lente is al in het land

Leopold II-laan, DendermondeDendermonde – Afgelopen vrijdag zijn de wereldleiders het er in Parijs over eens geraakt: de aarde warmt weldegelijk op. Ook de Amerikaanse president George W. Bush had het in zijn State of the Union al over de klimaat en hoe dat aan het veranderen is.

Conclusies van de klimaatconferentie van de Verenidge Naties, uitspraken van de machtigste man ter wereld: in Dendermonde hebben we ze niet nodig om te weten dat het warmer is. Wie zijn ogen open houdt, ziet dat de lente nu al in het land is.

Al een aantal jaar geven duizenden narcissen op de middenberm van de Leopold II-laan kleur aan de lente. Het is vier februari, en de eersten staan al in bloei. Ook het stadspark wordt al opgefleurd. Honderden gele bloeiende krokussen -en enkele paarse- staan er in het grasveld.

Dat het relatief warm is, merk je niet alleen aan de bloemen en planten. Ook de mens komt weer buiten. Op de Grote Markt zaten vandaag de eersten op een terrasje van de zonnestralen te genieten. De meubelen die in november pas zijn opgeborgen, zijn weer uitgestald.

De opwarming van de aarde, het is toch niet zó ver van je bed.

Stadspark, Dendermonde

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie