1,4 ton CO2 minder in Dendermonde

Dendermonde – Morgen is het in heel Vlaanderen dikke truiendag. Deze dag zetten tal van openbare gebouwen, scholen en bedrijven de thermostaat een paar graden lager om zo de CO2-uitstoot te verminderen.

In Dendermonde doen tal van scholen met de actie mee. De leerlingen van BuLo Het Laar in Dendermonde, De Bijenkorf in Sint-Gillis, de gemeentelijke basisschool Boonwijk, de gemeentelijke basisschool Baasrode, de Vrije Basisscholen van Sint-Gillis, de middenschool Zwijveke, de lagere en middelbare school van het St.-Vincentiusinstituut, het Vrij Technisch Instituut, de Vrije Lagere en Kleuterschool in Grembergen, en het Heilig Maagdcollege kunnen alvast hun mooiste trui uit de kast halen. Samen zullen zij bijna 1,4 ton CO2 besparen.

De stad zelf doet ook mee aan de actie. In het Administratief Centrum, zo vertelt schepen van leefmilieu Dirk Abbeloos, gaat de verwarming morgen uit. Ook aan de stadsambtenaren is gevraagd om een dikke trui aan te doen. Morgen is het dus hét moment om eens diep in te ademen.

En jij? Zet jij morgen de verwarming wat stiller?

Meer informatie over de actie bij de Vlaamse Milieuadministratie.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord