Persprijzen voor Tuur De Rijbel en Honoré De Blieck

0

Dendermonde – Tuur De Rijbel en Honoré De Blieck zijn de laureaten van de persprijs 2006. Kunstenaar De Rijbel uit Buggenhout wordt beloond in de categorie socio-cultureel, ijsbeer De Blieck in de categorie sport. De persprijzen zijn een initiatief van de Dendermondse perskring.

Tuur De Rijbel, die op 18 februari zijn 80ste verjaardag zal vieren, begon met tekeningen en cartoons voor kranten en tijdschriften. Later ging hij werken met olieverf, acryl, potlood, pen en aquarelverf. Tuur De Rijbel is ook beeldhouwer en wordt gesitueerd in de Dendermondse school.

Honoré De Blieck is een echte Dendermondse ijsbeer. De man sprong 25 jaar geleden voor het eerst in ijskoud water en is sindsdien verzot op water waarin de gemiddelde mens zijn teen nog niet durft te steken. Binnen de Dendermondse ijsberenclub is Honoré De Blieck bovendien peter van de de nieuwe ijsbeerkes.

www.tuurderijbel.bewww.dyb.be