Zoek

Boogie Boy op nieuw jazzfestival

BoogieBoy2

Dendermonde – De organisatoren van het nieuw Dendermonds jazzfestival maakten hun affiche bekend : The Big Bayou Bandits (B, cajun), Renaud Patigny’s Blue Devils with Cristine Jones (USA), The New Orleans Roof with Wendell Brunious (USA), The Jeggpap Jazzband with Steve Yocum (USA) en Boogie Boy and his Woogies (B).

Het festival is een initiatief van de Honky Tonk Jazzclub en het Jazz Centrum Vlaanderen in samenwerking met de Vlaamse Ingenieurs Kring en de Rotary Club van Dendermonde. “Vele generaties herinneren zich nog de legendarische festivals en de duizenden bezoekers. De nostalgie naar deze festivals onder de Dendermondse bevolking is groot en jazzminnend Vlaanderen is allicht ook sterk geïnteresseerd”, zeggen de organisatoren.

Het nieuwe jazzfestival vindt plaats op zaterdag 19 mei op het voetbalterrein van het Heilige Maagdcollege aan de Gentsesteenweg in Dendermonde. De opbrengst van het evenement wordt geschonken aan het project New Orleans Musicians Aid (NOMA). Dit initiatief staat onder andere in voor een muzikanten-kliniek die zich buigt over het lot van noodlijdende muzikanten in New Orleans. Een toegangskaartje kost 15 euro aan de kassa en 10 euro in voorverkoop.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

 1. Geachte programmaraad,

  Graag wil ik u ons orkest onder de aandacht brengen: Miss Lulu White’s Red Hot Creole Jazzband uit Breda
  U kent ons orkest wellicht als een stijlvaste formatie in de stijl van de Creole Jazzband van King Joe Oliver en de zwarte muziek uit de jaren ‘20. Een 8-mans bezetting, inmiddels 26 jaar gefascineerd door deze muziek, zeer ingespeeld en altijd enthousiast. De geschiedenis van het orkest mag, in Breda, bekend worden verondersteld maar toch herinner ik u aan (inter)nationale successen in o.a. Zweden, Denemarken, Duitsland, Zwitserland , Frankrijk, Engeland en binnenslands Breda, Enkhuizen, Zutphen, Bergen op Zoom, Almelo etc.

  Het orkest heeft gespeeld en opnames gemaakt met vele grote solisten onder wie Claus Jacobi, Matthias Seuffert, Daniël Hück, Alain Marquet, Bengt Persson, Michel Bastide en Arno Hagenaars. Opvallend is dat al deze grote muzikanten het orkest ervaren als een hecht muzikaal collectief en als een heerlijk lanceerplatform voor solistische prestaties. Het orkest vindt het ook prachtig omdat steeds gespeeld moet worden op de punt van de stoel en omdat de uitvoering fris blijft.

  Miss Lulu’s is ook een repertoire-orkest. Dat wil zeggen dat steeds projecten worden aangepakt die een verdieping betekenen van het muzikale erfgoed en een ontdekkingsreis in het jazzidioom. Enkele voorbeelden zijn: Coleman Hawkins met Frank Roberscheuten, De Late Olivers met Claus Jacobi, de Territories met o.a. Matthias Seuffert en een Sidney Bechet programma met Robert Veen.

  Wij bieden aan een of meer (buiten)concerten met de eigen bezetting of, in overleg, uitgebreid met een of meer solisten. Dat kunnen ook zijn musici die u al heeft gecontracteerd en die u nog voor enkele sets wilt onderbrengen.

  Met hartelijke groet, Tom Goosen
  Weverskat 10 4611 RX Bergen op Zoom 0164 253308
  ahgoosen@home.nl
  http://www.aucuba.nl/asites/missluluwhite/

Geef een reactie