Zoek

Schepen Meremans over speelplein ’t Broek

Schepen Marius Meremans, bevoegd voor het jeugdbeleid, verspreidde vandaag deze tekst in verband met het speelplein in Baasrode.

Zoals jullie wellicht al weten heeft het speelplein ’t Broek te Baasrode zijn werking stopgezet. Heel wat jonge Baasrodenaren hebben jarenlang onder deskundige leiding zich kunnen uitleven op dit speelplein. Jammer genoeg is het tekort aan monitoren, en dus te weinig opvolging de oorzaak van de stopzetting. We zijn daarover ingelicht in de maand januari én onmiddellijk met de verantwoordelijken van VP ’t Broek, de Speelplaneet, de Vlaamse Dienst voor Speelpleinwerking en de jeugddienst ons rond de tafel gezet om een oplossing te zoeken voor Baasrode. Een werking opstarten tijdens de paasvakantie bleek niet meer haalbaar, maar voor de zomervakantie is een alternatief in de maak.

Zo zouden de kinderen uit Baasrode tijdens de maand juli met de busdienst naar het speelplein van de Speelplaneet (Boonwijkschool) gebracht worden, in de maand augustus kunnen we het omgekeerde doen; dan kan de Speelplaneet zijn werking houden op het plein van VP ’t Broek voor de kinderen van Dendermonde én Baasrode natuurlijk. Ondertussen is de Speelplaneet al bezig met zijn rekrutering van monitoren dit jaar, met speciale aandacht voor kandidaat-monitoren uit Baasrode. Ook hun “vollen bak“, de mobiele werking van het speelplein wordt herhaald. Jongens of meisjes die zich geroepen voelen om monitor te worden, worden uiteraard aangemoedigd.

Een en ander moet nog praktisch uitgeklaard worden en een aantal gesprekken moeten nog gevoerd worden, maar we hopen deze zomer ook de Baasroodse jeugd een spetterende tijd te bezorgen.

Als oud – speelpleinmonitor draag ik deze werking en initiatieven uiteraard een zeer warm hart toe.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Net als in het vorige bericht laat ik nu ook weer weten dat de IBO van Baasrode open is voor de Paasvakantie. De locatie is de hele paasvakantie open. Let op, want inschrijvingen eindigen normaal twee weken voor de aanvang van de vakantie, en ik heb de brieven al zien liggen dus de inschrijvingsbrieven liggen klaar. Wie zijn kind wil inschrijven moet dus op tijd zijn, zeker als ze nog niet ingeschreven zijn in de IBO. Dan dient u vooraf uw kind(eren) in te schrijven voordat je kan reserveren. Wie dus in de paasvakantie opvang nodig heeft en geen opvang heeft kan zich richten tot de IBO. Er is ook nog altijd de babysit site http://www.oppassen.be waar ouders een babysit kunnen zoeken om op hun kinderen te letten. Let op, babysits vragen al gauw 3 euro per uur, dus een totale rekening voor opvang is heel duur.

Geef een reactie