RUP zonevreemde woningen goedgekeurd

Dendermonde – De gemeenteraad keurde op 28 februari het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) zonevreemde woningen goed. Alle raadsleden gingen akkoord met het voorgestelde plan. “Met dit RUP wordt rechtszekerheid gecreëerd voor alle zonevreemde woningen in Dendermonde”, laat schepen van ruimtelijke ordening Bart Van Malderen weten.

De eigenaars van 750 woningen die vergund zijn, maar volgens het gewestplan toch niet in woongebied liggen, krijgen meer zekerheid. Bij brand betekent dit voor bewoners een wereld van verschil. Ook verbouwingen binnen het bestaande volume zijn geen probleem meer. “We leveren hier echt een prachtig werkstuk dat tot nu toe geen enkele stad of gemeente ons heeft voorgedaan”, verklaart Van Malderen. Ook tijdens de gemeenteraad benadrukte de schepen het belang van deze beslissing.

Voor het RUP definitief van kracht is, moet het worden goedgekeurd door de provincie Oost-Vlaanderen. Een positieve antwoord vanuit Gent zal vele Dendermondenaars als muziek in de oren klinken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie