Zoeken

RUP zonevreemde woningen goedgekeurd

Dendermonde – De gemeenteraad keurde op 28 februari het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) zonevreemde woningen goed. Alle raadsleden gingen akkoord met het voorgestelde plan. “Met dit RUP wordt rechtszekerheid gecreëerd voor alle zonevreemde woningen in Dendermonde”, laat schepen van ruimtelijke ordening Bart Van Malderen weten.

De eigenaars van 750 woningen die vergund zijn, maar volgens het gewestplan toch niet in woongebied liggen, krijgen meer zekerheid. Bij brand betekent dit voor bewoners een wereld van verschil. Ook verbouwingen binnen het bestaande volume zijn geen probleem meer. “We leveren hier echt een prachtig werkstuk dat tot nu toe geen enkele stad of gemeente ons heeft voorgedaan”, verklaart Van Malderen. Ook tijdens de gemeenteraad benadrukte de schepen het belang van deze beslissing.

Voor het RUP definitief van kracht is, moet het worden goedgekeurd door de provincie Oost-Vlaanderen. Een positieve antwoord vanuit Gent zal vele Dendermondenaars als muziek in de oren klinken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie