Zoeken

Meer geld voor neutrale bezoekersruimte

Dendermonde – Minister Inge Vervotte wil de negatieve effecten van een echtscheiding voor kinderen beter aanpakken. Vlaams minister van Welzijn Inge Vervotte neemt verschillende maatregelen om ouders en kinderen die door een (echt)scheidingsproces gaan te ondersteunen. Ze maakt onder meer 242.000 euro vrij voor de verdere professionalisering van de zogenaamde neutrale bezoekruimten.

Een bezoekruimte biedt een tijdelijke oplossing wanneer er ernstige problemen zijn in het contact tussen ouders en kinderen. Neutrale bezoekruimten zijn plaatsen waar vaders of moeders na een echtscheiding het contact met hun kinderen onder begeleiding en toezicht kunnen herstellen. Er zijn in Vlaanderen 12 neutrale bezoekruimten. Vervotte maakt 242.000 euro vrij, waarmee 5 extra voltijdse medewerkers kunnen starten. Ze worden ingezet in de neutrale bezoekruimte van onder meer CAW ’t Tak-Teledienst in Dendermonde.

Lees hier de volledige persmededeling.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie