Zoek

Dweis slachtoffer van laffe diefstal

Dendermonde – Carnavalvereniging Dweis zit in zak en as. Op maandag 26 februari bleek de volledige muziekinstallatie van de groep verdwenen. “De verbazing was zeer groot toen we afgelopen maandag onze oude brandweerwagen uit de gemeenschappelijke werkplaats gingen halen. De volledige muziekinstallatie bleek immers verdwenen. Enkel een aantal luidsprekerkabels en een monitorbox bleven over na deze laffe daad”, aldus Peter Scholliers van Dweis.

De lokale politie van Dendermonde kwam ter plaatse voor de vaststellingen. Elk spoor naar mogelijke daders ontbreekt momenteel. De gestolen installatieheeft een winkelwaarde van ongeveer 15.000 euro. “Dweis houdt dus een serieuze financiële kater over aan carnaval 2007. Om de geleden schade te kunnen vergoeden, zullen we hard moeten werken en dan nog zullen we nagenoeg geen budget overhouden om de volgende jaren een deftige wagen of kostuums te kunnen maken”, aldus Peter Scholliers.

DKV Dweis behoort al enkele jaren tot de top drie in Dendermonde en in 2005 behaalden ze de eerste plaats. In de huidige omstandigheden wordt het moeilijk dit niveau te behouden.

Scholliers: “Gelukkig lieten maandagavond al een groot aantal carnavalisten weten dat ze ons willen helpen om een actie op poten te zetten om de schade te kunnen vergoeden. Volgende week plannen we reeds een vergadering met de vrijwilligers die hun schouders onder dit initiatief willen zetten. Het is trouwens niet de eerste keer dat er feiten worden gepleegd in en rond onze werkhal. In januari werd ons berghok opengebroken maar werd er niets ontvreemd. Onze batterijen werden al eens uit onze pompier gestolen toen hij op de parking stond. Ook andere groepen deelden in de brokken. Zo werden de remmen van de geparkeerde bestelwagen van DKV De Plekkers ontvreemd. Zaterdag voor carnaval werd dan weer de lichtinstallatie van de Jimmyniekes gesaboteerd. Maar de diefstal van onze muziekinstallatie tart toch elke verbeelding, nooit verwacht! Naar onze mening houdt een echte carnavalist zich niet bezig met dergelijke praktijken.”

Elke tip die naar het gestolen materiaal leidt is welkom!
Mail naar info@dweis.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie